- В наявності: 4786
- Код товару: him
Харчова добавка E464 в харчовій промисловості є дієвим і найпопулярнішим загущувачем, стабілізатором та емульгатором. Гідроксипропілметилцелюлоза відповідає за стабілізацію консистенції та структури продукту, підвищує його в’язкість і покращує смакові характеристики.
Ця добавка дозволена в країнах Євросоюзу, Сполучених Штатах та Канаді, вважається безпечною для здоров’я людини.
Гідроксипропілметилцелюлозу використовують як стабілізатор у виробництві:
- концентратів супів швидкого приготування,
- продуктів глибокого заморожування,
- консервів з фруктів і овочів (включаючи фруктові наповнювачі),
- майонезів,
- концентратів киселів,
- м’ясних виробів,
- плавлених сирів,
- кисломолочних продуктів,
- кондитерських виробів і десертів,
- кетчупів.
Цікаво, що в холодних умовах ефект загущення проявляється більше, тоді як при підвищенні температури стає активним ефект желе. При зміні температурного режиму цей ефект також може змінюватися.
У фармацевтичному виробництві, харчова добавка E464 використовується при виготовленні мазей та інших лікарських препаратів. У виробництві косметики, гідроксипропілметилцелюлоза завдяки своїм властивостям зв'язування, вологоутримання та стабілізації текстури стає популярним компонентом багатьох засобів для догляду за шкірою.
В хімічній промисловості, гідроксипропілметилцелюлозу також використовують як добавку до складів клеїв і лакофарбових виробів. Крім того, її використовують як стабілізуючий агент у будівельних сумішах.