Мікрозелень амаранту на стадії утворення перших двох листочків, містить у собі найбільшу концентрацію корисних речовин. Молоді пагони (на 7-10 день) мають пікантний смак і стануть чудовою добавкою для будь-якої Вашої страви. Зелень відмінно поєднується як з рибою, так і з м'ясом, надаючи їм злегка в..
Жито по праву вважається народною культурою. Здавна, на Русі використовували під час виробництва квасу, браги, хліба тощо.Вживання пророщеного жита дуже впливає на травну систему, забезпечуючи організм вітамінами, яких немає в звичайних зернах
Позитивні ефекти вживання жита:
1)Підтримка роботи н..
Гірчиця по праву вважається народною приправою. Здавна, на Русі її цінували за протимікробні та антиоксидантні властивості. Завдяки перцевому смаку та тонкому аромату, мікрозелень гірчиці надасть легкої гостроти будь-яким стравам, свіжим салатам та закускам.
Позитивні ефекти вживання мікрозелені ..
Паростки льону мають лікувальні та корисні властивості завдяки вітамінно-мінеральному складу. Містить мікрогрін поліненасичені жири Омега-3 та Омега-6, які сприятливо впливають на роботу серцево-судинної системи, знижують рівень поганого холестерину. У складі продукту багато фосфору (700мг/100г), ел..
Позитивні ефекти вживання соняшнику:1)Посилятся засвоюваність всіх елементів, рахунок вмісту рослинної клітковини2) Покращує роботу нервової системи за рахунок вмісту 30% денної норми вітамінів групи В, та таких мікроелементів як магній та калій.3)Організм отримує життєво необхідні жирні кислоти
По..
Мікрозелень "Буряк" - бурякові паростки мають тонізуючий ефект завдяки високому вмісту мікроелементів і комплексу вітамінів. Низькокалорійний продукт зміцнює імунітет, благотворно впливає на систему травлення. Зелень можна вживати вже через 10 днів після посіву. Серія Мікрозелень є молодими рослинам..
Мікрогрін - їжа ХХI століття, в Європі вона широко застосовується в
кулінарії. Міні-зелень їдять у сирому вигляді, подають у вигляді гарніру
до гарячих страв. Паростки цибулі є компонентом салатів, сендвічів,
смузі. Вони додають стравам цікаві смакові нотки. Замінюють зелену
цибулю. Зберігат..
Міні-зелень їдять у сирому вигляді, подають у вигляді гарніру до гарячих страв. Паростки люцерни є компонентом салатів, сендвічів, смузі. Вони додають стравам цікаві смакові нотки. Зберігати міні-зелень необхідно у скляній тарі з нещільно закритою кришечкою.
Паростки люцерни не тільки смачні, а й..
Редис містить у своїй мікрозелені чимало фітонцидів, що мають натуральну протимікробну дію.Приємно – пекучий смак молодої редиски стане чудовим доповненням до бутербродів та овочевих салатів.
Позитивні ефекти вживання редису:
1)Стимуляція роботи ШКТ (клітковина рослини очищає органи ШКТ, прискорює..
Мікрозелень червонокачанної капусти має ніжний освіжаючий смак. За ці властивості та приємний зовнішній вигляд її часто використовують у гарячих та холодних закусках. Але через властивості мікроелементів саму зелень слід вживати тільки в сирому вигляді, щоб вона не втратила свої корисні властивості...
Брокколі була відома людям з давніх-давен, але масове поширення цей воістину цілющий продукт отримав тільки на початку XX – століття. Мікрозелень цієї рослини має максимальний запас усіх корисних речовин, завдяки чому її вживання в їжу вважається більш ефективним (порівняно з дорослим аналогом).
..
Мікрозелень "Шпинат" - зелене крихітне листя і стебла мікрозелені шпинату схожі за розміром і формою на редис. Стебло та листя мікрошпинату є їстівними. Шпинат вирощують у сприятливому середовищі на стерильному субстраті. Мікрозелень збирають на 14-21 день після появи сходів. Стебла зазвичай вироста..
Рукола багата вітамінами А, В, С, Е і К. Крім того, вона багата на кальцій, залізо, магній і фосфор. Мікрогрін Рукколи багатий на боротьбу з раком глюкозинолатами і фітохімічними речовинами. Тим не менш, концентрація фітохімічних речовин складає всього 75% від капусти та броколі. Руккола також має о..
Паростки огірка є компонентом салатів, сендвічів, соків та смузі.
Паростки огірка не тільки смачні, а й корисні. Коли насіння починає рости, паростки містять безліч вітамінів, мікроелементів, антиоксидантів. Мініатюрна зелень легко засвоюється завдяки клітковині нормалізує процеси травлення. Бага..
Про користь кольрабі відомо ще з часів Стародавнього Риму. Цей вид капусти має високу харчову цінність, будучи джерелом вітамінів. На смак мікрозелень дуже соковита, навіть солодкувата (за рахунок вмісту моно-і дисахаридів), без гостроти. Ідеальна добавка в салати, м'ясні гарніри та готові страви.
..
Мікрозелень "Коріандр" - або кінзи досить сильно відрізняється від вирощеної зелені. Листя мікрозелені витягнуте в порівнянні з дорослою рослиною. Має ароматний, різко-пряний смак. Коріандр вже давно відомий як основна трава у китайській кулінарії, проте останніми роками вона стала зіркою на столах ..
Більшість людей навіть не підозрюють, наскільки багата петрушка з погляду хімічного складу. У ній найвдалішим чином поєднуються вітаміни та мікроелементи, які допомагають у боротьбі з алергіями, гіпертонією, різними запальними захворюваннями. Вона корисна для утримання кісткових тканин та імунітету...
Селера - це популярна рослина, яку вирощують заради корисного коріння, стебел і листя. Але також селера вирощується і на мікрозелень. При чому, в його мікрозелені міститься більше кальцію, калію та вітаміну С, ніж у дорослому листі. Молоді паростки селери мають солено-солодкий гоструватий смак. Вони..
Крес-салат має безліч різних назв та різновидів. З часів Гіппократа його застосовували для очищення організму. Завдяки гірчичним маслам, що містяться в салаті, рослина має приємний гоструватий смак (щось середнє між гірчицею, редискою і хріном).
Позитивні ефекти вживання крес-салату:
1) Покращує ..
Міні-зелень сої не їдять у сирому вигляді, бланшують протягом 30 секунд. Подають у вигляді гарніру до гарячих страв. Паростки сої є компонентом салатів, сендвічів, соків та смузі. Застосовують як декору.
Паростки сої не тільки смачні, а й корисні. Коли насіння починає рости, паростки містять безл..