
- В наявності: 4628
- Код товару: 261528
- Вага: 10.00g
Доступні варіанти
Хімічний склад червоної квасолі характеризується підвищеним вмістом вуглеводів, клітковини, білків, вітамінів (B1, B3, B5, B6, B9), макро- (кальцій, магній, натрій) та мікроелементів (залізо, йод, кобальт, марганець, молібден, фтор, цинк).
Корисні властивості:
Висока калорійність і хімічний склад, багатий великою кількістю біологічно активних речовин, зумовлюють наявність у червоної квасолі безліч корисних властивостей. Зокрема, її регулярне вживання покращує роботу шлунково-кишкового тракту, стимулює процеси кровотворення та метаболізму, підвищує гемоглобін, перешкоджає швидкому підвищенню рівня цукру в крові після їди, перешкоджає виникненню онкологічних захворювань, а також зменшує ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи.
Обмеження щодо вживання:
Індивідуальна нестерпність. При подагрі та сечокам'яної хвороби червону квасолю слід вживати з обережністю.
Спосіб приготування:
Як було зазначено раніше, червона квасоля вживається в їжу в приготованому (вареному або тушкованому) вигляді. Перед початком приготування рекомендується вимочити в холодній воді протягом 5-6 годин. Це дозволяє значно скоротити тривалість термічної обробки (до 30-45 хвилин), зберігши цим значну частину початкової харчової цінності.
Застосування червоної квасолі у кулінарії відрізняється деякою специфічністю, обумовленою її здатністю підвищувати консистенцію страви при варінні чи гасінні. Це жодним чином не вплинуло на популярність цього харчового продукту. Червона квасоля використовується при приготуванні величезної кількості перших та других гарячих страв з овочів, м'яса, свійської птиці та риби, а також салатів, хлібобулочних та консервованих виробів, випічки.
Склад та калорійність на 100г продукту
- Енергетична цінність 337 ккал;
- Білки 26.5 г;
- Жири 1.3 г;
- Вуглеводи 72.2 г.
Умови зберігання:
У сушеному вигляді червону квасолю слід зберігати (до 10-12 місяців) у прохолодному темному місці в герметичній упаковці далеко від джерел тепла та вологи. У свою чергу, приготовлену червону квасолю необхідно помістити в холодильник, вживши її протягом 2-3 днів.