- В наявності: 4628
- Код товару: 261494
- Вага: 500.00g
Крупа родом із Марокко (Північна Африка), де однойменна страва з неї вважається національною. Але не меншою популярністю користується і в Тунісі, Триполітанії, Лівії, Алжирі. Назва кусок походить з берберського seksu, що означає добре скачати, а в перекладі з алжирської - "їжа", що говорить про повсякденність цієї страви. Це пояснюється тим, що він є одним із основних продуктів харчування в Магрібі (зокрема в Марокко, Лівії, Тунісі та Алжирі). Поширений кус-кус у Франції, Італії, Ізраїлі та деяких регіонах Близького Сходу. У нашій країні він з'явився порівняно недавно. Тому він ще маловідомий і не випробуваний багатьма росіянами.
Традиційно кус-кус виробляють із дрібної манної крупи твердих сортів пшениці. Нерідко для його виготовлення використовується рис, пшоно і навіть ячмінь. Технологія його виробництва схожа на виробництво макаронних виробів (щоправда, дуже маленьких – 0,5-2 мм). Найбільш активно у кулінарії застосовуються крупинки з діаметром 1,2 мм.
Як зазначалося вище, кус-кус виробляється з різних злаків, але найчастіше зустрічається саме пшеничний кус-кус. Крім користі кус-кус має чудові смакові якості, які неймовірно відрізняються від вихідного продукту (манки), має ніжну, розсипчасту консистенцію і золотистий колір.
Склад та калорійність на 100г продукту:
- Енергетична цінність 376 ккал;
- Білки 12.8 г;
- Жири 0.6 г;
- Вуглеводи 72.4 г.