Насіння сочевиці червоної мікрозелень, мікрогрін
1.73грн.
- В наявності: 3387
- Код товару: 2289
- Вага: 10.00g
Доступні варіанти
Мікрозелень сочевиці має солодкуватий, соковитий, пряний присмак. Багата на білки і вітамін С (42,32 мг/100 г). Дуже інтенсивно впливає на обмін речовин в організмі, сприяє виведенню холестерину та збільшенню значення гемоглобіну. Стебло та листя мікрочечевиці є їстівними. Молоді листочки багаті на вітаміни A, B1, B2, C, РР і мінеральними речовинами. Їх вживання посилює захисні сили організму та стимулює виділення шлункового соку, покращуючи травлення. У свіжому вигляді - чудова добавка до овочевих салатів та м'ясних страв.
Регулярне вживання рослинного продукту насичує організм цінними вітамінно-мінеральними елементами, покращує роботу травної системи, стимулює обмін речовин та зміцнює імунітет. Але мікрозелень має й кілька протипоказань, які обов'язково потрібно враховувати перед її вживанням.Як виростити мікрозелень сочевиці червоної - покроково
- Замочіть насіння сочевиці червоної для мікрозелені у воді PH 5.5-6 на кілька годин плюс перекис 65% (1.5мл на 1 л води), щоб воно набухло і згодом краще і швидше проросло бажано з аераційним каменем на 24 години. Якщо перекис 3-5% то треба використовувати 3 столові ложки на літр води.
!!!УВАГА!!! Перекис з аптеки використовувати НЕ МОЖНА, тому що там є емульгатор Бензоат Натрію Е211 - Після цього злити воду з насіння сочевиці червоної і поставити на просушування в теплому місці на 6 годин.
- Змочіть лляний килимок у воді та відіжміть. Він має бути не сухим, але вологим. На 1 килимок йде 3 г насіння сочевиці червоної для мікрозелені
- Покладіть килимок в контейнер.
- Рівномірно розподіліть насіння сочевиці червоної для мікрозелені по поверхні килимка
- Зволожте насіння сочевиці червоної з пульвілізатора без утворення зайвої вологи (калюж) плюс перекис водню. Все насіння має бути вологим.
- Покладіть зверху слід. контейнер із мокрим килимком і залиште у теплому місці.
- Спостерігайте за насінням щонайменше 2 рази на добу (вранці-ввечері) і зрошуйте їх.
- Залежно від температури в приміщенні, насіння сочевиці червоної для мікрозелені починає проростати і поступово паростки піднімають контейнер - це перша ознака, що треба їх помістити на світло.
- По мірі необхідності, особливо в перші дні, насіння треба додатково зрошувати 2 - 3 рази на добу фільтрованою водою + перекис (3-4 столові ложки 5% перекису на літр або 1,5 мл 65% перекису на 1 літр води) але не допускати зайвої вологи .
- Зберіть врожай молодої зелені сочевиці червоної.
Увага:
- Залежно від виду насіння вони проростають до мікрозелені (2-3 листочки) протягом 7-10 діб.
- У різну пору року, при різній температурі та вологості, терміни вирощування мікрозелені можуть відрізнятися.
- Бажано використовувати NPK добрива фірми GHE калій, фосфор, азот для того, щоб мікрозелень зростала швидше і мала більш насичений смак. Їх можна знайти у нас на сайті у категорії "Все для вирощування вдома".
- Не використовуйте воду з під крану, колодязю або звичайного фільтра. Використовуйте воду лише до 15 PPM із фільтра зворотного осмосу. У звичайній воді є безліч солей важких металів, які можуть погано впливати на ваш організм.
- Для контролю рівня PH використовуйте PH метр який ви можете купити у нас на сайті. Регулювати Рh можна за допомогою розчину Ph down ,1мл на 10 літрів води.
- Для контролю рівня солей у PPM використовуйте солемір, який ви можете купити у нас на сайті.
Купити насіння сочевиці червоної для мікрозелені у Києві можете самовивозом з магазину або поштою.