Інжир в'ялений
98.00грн.
- В наявності: 53246
- Код товару: fdm-4
Доступні варіанти
Фігове дерево росте в субтропічних регіонах, і його плоди відомі як смоковниця або інжир. У свіжому вигляді вони зберігають свої смакові та корисні властивості всього близько трьох днів, тому найчастіше інжир вживають у сушеному вигляді. Цей фрукт високо цінується за багатий склад, що включає:
клітковину,
марганець,
фіцин,
кальцій,
поліненасичені жирні кислоти,
дубильні речовини,
натрій,
антиоксиданти,
фруктозу і глюкозу,
пектини,
бета-каротин.
Сушений інжир не поступається за корисністю свіжому. Його часто використовують у складі комбінованої терапії, завдяки своїм зміцнювальним властивостям, які активізують захисні механізми організму. Регулярне вживання інжиру сприяє зниженню ваги та зменшенню рівня шкідливого холестерину. Корисні властивості сушеного інжиру включають:
зниження артеріального тиску,
нормалізацію функції репродуктивних органів,
поліпшення роботи дихальної системи,
зміцнення кісток,
відхаркувальну дію,
профілактику діабету,
виведення токсинів,
поліпшення травлення.
Завдяки високому вмісту фруктози, сушений інжир швидко відновлює енергетичний баланс організму. Постійна присутність у раціоні допомагає підтримувати рівень гемоглобіну, що особливо важливо за залізодефіцитної анемії. Також в'ялений інжир багатий на триптофан, який бере участь у виробництві мелатоніну, що відповідає за якість сну.