- В наявності: 4628
- Код товару: 261625
- Вага: 500.00g
Доступні варіанти
Кунжут дуже популярний у арабській східній кухні. Насіння кунжуту відрізняється своєрідним горіховим смаком, за рахунок чого широко використовується в харчовій промисловості по всьому світу.
У чорного кунжуту досить сильний, насичений горіховий аромат, і на його основі можна виготовити олію дуже високої якості. На основі чорного кунжуту також готують маринади та заправки, які добре поєднуються з овочами із сильним ароматом. Чорний кунжут також додають до рису, овочів та салатів, страв з м'яса та риби, різних соусів. Крім того, його використовують для виготовлення сиру тофу.
Чорний кунжут – частий інгредієнт різної випічки та солодощів. Його додають у хліб, булочки, печиво, крекери, кекси, торти, додають у цукерки, солодкі та енергетичні батончики, застосовують у декоративних цілях для посипання готових виробів.
Чорний кунжут також може виступати сировиною для виробництва тахінної пасти, яка використовується для приготування хумусу та солодких десертів, а у поєднанні з цукром та медом – для виробництва тахинної халви. У великій кількості кунжут застосовується як інгредієнт безлічі східних солодощів.
Склад та калорійність на 100г продукту:
- Енергетична цінність 560 ккал;
- Білки 19 г;
- Жири 48 г;
- Вуглеводи 12 г.
Умови зберігання:
Зберігати при температурі не вище +20С за відносної вологості не більше 70%.