Menu
Your Cart

Гірчична олія 1 л

Гірчична олія 1 л
Гірчична олія 1 л
Гірчична олія 1 л
Гірчична олія 1 л
Гірчична олія 1 л
120.53грн.
  • В наявності: 5682
  • Код товару: 2281
  • Вага: 1.00Кг

Доступні варіанти



Гірчична олія. Опис:

Кілька століть тому ця олія подавалася тільки за царського двору і називалася «Імператорським делікатесом».
Метод отримання: холодне пресування (пресування проводять при температурі 40-50 ° С, що виключає розкладання і зберігає такі цінні харчові компоненти, як ферменти, вітаміни, амінокислоти, і, що ще дуже важливо, масло має більш низькі показники по кислотному і перекисному числам що робить його дуже стабільним). Олію одержують із насіння гірчиці.

Склад гірчичної олії:

Ненасичені жирні кислоти, у тому числі ліноленова кислота ряду Омега-3, що містяться у великій кількості в риб'ячому жирі і лляному маслі; глікозиди: синігрін, що містить у собі органічну сірку та калій; фітонциди; жиророзчинні вітаміни А, Е, F; ефірна гірчична олія.
Важливим фактом є те, що вміст корисних жирів Омега-3 в гірчичному маслі знаходиться в межах 14% - 19%. Це досить високий показник, оскільки більший відсотковий вміст таких жирів у легко доступних оліях зафіксовано лише у лляній олії. Інші масла поступаються гірчичному за змістом Омега-3.

Гірчична олія становить велику цінність. Це не лише корисний поживний продукт, а й природний антибіотик. Завдяки багатому складу ця олія надає потужну загальнозміцнювальну дію на організм людини.
Гірчична олія містить каротин (речовина, з якої в організмі утворюється вітамін А). У гірчичному маслі вітамін А зберігається тривалий час: до 8 місяців. Ретинол (віт. А) сприяє зростанню та розвитку організму, забезпечує нормальну функцію епітелію слизових та шкірних покривів, підвищує стійкість організму до інфекцій.
Гірчична олія не тільки сама містить вітамін В6, але й сприяє виробленню цього вітаміну мікроорганізмами, що населяють кишечник. Вітамін В6 займає ключові позиції в азотистому обміні, у процесах синтезу та розпаду амінокислот.
У гірчичному маслі вітамін РР знаходиться у засвоюваній формі. Нікотинова кислота покращує вуглеводний обмін, бере участь у тканинному диханні, надає судинорозширювальну дію.
У гірчичному маслі вітаміну Д в 1,5 рази більше, ніж у соняшниковій.
Вітамін Е зберігається в ньому в 4-5 разів довше, ніж у соняшниковому. Нестача вітаміну Е призводить до порушення обміну речовин, розвитку місцевого кисневого голодування.

Гірчична олія багата на холін - вітаміноподібна речовина групи В (вітамін В4).

  • Холін є важливою речовиною для нервової системи, покращує пам'ять, активізує роботу мозку.
  • Впливає на вуглеводний обмін, регулюючи рівень інсуліну в організмі.
  • Холін є гепатопротектором (захищає печінку). У комплексі з лецитином сприяє транспорту та обміну жирів у печінці.
  • Холін знижує рівень холестерину та концентрацію жирних кислот у крові, очищає від холестеринових бляшок стінки судин, зміцнює серцевий м'яз, нормалізує серцевий ритм. 
  • Холін відіграє у відтворенні людини. Він бере участь у біосинтезі простагландинів у передміхуровій залозі, підвищує рухливість сперматозоїдів, у літньому віці попереджає порушення роботи передміхурової залози.
  • Відсутність холіну в їжі призводить до відкладення жиру в печінці, ураження нирок та кровотеч.

Крім того, олія містить вітаміни К і Р, які підвищують міцність і еластичність капілярів, покращують їх проникність.

Застосування гірчичної олії в кулінарії:

  • якщо ви вирішите смажити на гірчичному маслі, наприклад, оладки або сирники, то кухня наповниться приємним ніжним ароматом
  • при додаванні гірчичного масла в консерви вони довше не псуються
  • чудово підходить для заправки салатів, підкреслюючи природний смак овочів.
  • на гірчичному маслі смажать млинці.
  • з гірчичним маслом будь-яка випічка стає пишною і довго не черствіє
  • приготовані на гірчичному маслі м'ясо і риба набувають особливого приємного смаку
Умови зберігання: після відкриття зберігати у холодильнику. Гірчична олія є цінним харчовим продуктом та ефективними природними ліками.

Написати відгук

Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
Погано Добре
Онлайн курсы IT