Menu
Your Cart

Мед

Мед
Мед
118.82грн.
  • В наявності: 4628
  • Код товару: 261507

Мед є багатим джерелом вітамінів та мінералів. Він містить усі вітаміни групи В, К, Е, С, провітамін А. Так як вітаміни перебувають у поєднанні з природними мінеральними солями та біогенними амінами, користь від них набагато вища за синтетичні замінники. З макро- та мікроелементів у ньому містяться магній, калій, кальцій, натрій, фосфор, хлор, сірка, цинк, йод, мідь, залізо. Кожен із цих елементів впливає протягом фізіологічних процесів організму, виступаючи у ролі каталізаторів біохімічних реакцій. Вуглеводний склад меду в основному представлений фруктозою та глюкозою. Вони легко засвоюються, і на відміну цукру не завдають шкоди зубної емалі. З білкових сполук мед містить ферменти, гормони та інші біологічно активні сполуки.

Корисні властивості:

  • Сприяє підвищенню імунітету організму;
  • Запобігає порушенням роботи шлунка і може покращити травлення;
  • Кальцій допомагає нашим кісткам бути міцними;
  • Добре впливає на серцево-судинну систему, покращує роботу серця, судини робить більш еластичними, підвищує якість крові та зміцнює серцевий м'яз;
  • При простудних чи вірусних інфекціях сприяє швидкому одужанню людини, чудово впливає на систему дихання, має протизапальну дію;
  • Багато заліза допомагає проводити профілактику анемії;
  • Його можна вживати людині з цукровим діабетом;
  • Має протигрибковий, противірусний та антибактеріальний ефект.

Говорячи про шкоду меду для організму людини, можна виділити кілька випадків, у яких цей продукт слід вживати з великою обережністю або відмовитися від нього зовсім.

  • Якщо людина має алергію на складові меду чи пилок, то вживання меду у разі може викликати алергічну реакцію.
  • Слід пам'ятати, що цей продукт вважається альтернативою цукру та має високу калорійність (100 г продукту це 328 ккал). Тому не слід зловживати медом, особливо якщо людина страждає на ожиріння.
  • Навіть незважаючи на антибактеріальну дію та велику кількість кальцію у своєму складі, мед може стати причиною розвитку карієсу. Тому після його вживання слід обов'язково прополіскувати ротову порожнину.
  • Для діабетика мед краще, ніж цукрозамінник. Однак вживати його необхідно тільки після консультацій з лікарем і тільки в невеликих кількостях не більше 2 ч.л. на добу. Для хворого на цукровий діабет у великій кількості мед дуже шкідливий. Як видно, мед надзвичайно корисний для здоров'я, але, як кажуть, все добре в міру. Це, безперечно, відноситься і до вживання меду.

Енергетична цінність: 328 ккал.

Умови зберігання:

Зберігати при температурі від +4 до +20. при відносній вологості трохи більше 75%.

Написати відгук

Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
Погано Добре
Онлайн курсы IT